Een brief aan jongeren (en hun ouders)

Hallo Allemaal,

De vakantie ligt alweer enkele weken achter ons....
Ik zie jullie staan, 's morgens, bij de bushalte met die lege blik in jullie ogen en mijn hart doet pijn. Pijn, omdat ik geen passie zie. Pijn, omdat ik de prachtige zielen die in al die lichamen wonen niet kan zien.

Weten jullie wat het is om vanuit passie te leven?

Weten jullie ouders het eigenlijk nog?

Misschien herinner je jezelf een moment uit je jeugd dat je ergens mee bezig was zoals tekenen of bouwen met lego.... Je vergat alles om je heen en voelde je blij. Er was eindeloze energie en kon uren doorgaan, daarna werd je alleen maar fitter.

Dat is een vorm van passie.

Passie

Passie is 's morgens wakker worden en met energie aan je dag beginnen, omdat ook deze nieuwe dag jou weer energie geeft, omdat je ook op deze nieuwe dag de dingen mag en kunt doen die jou plezier geven. En dan bedoel ik niet het surrogaatplezier van feesten, drank en andere verdoving.
Het verschil tussen passie en surrogaatplezier is dat je jezelf met het leven vanuit je passie iedere dag beter gaat voelen, terwijl het surrogaat plezier je vermoeider maakt en juist verder van je passie afbrengt.

Iedereen kan leven vanuit passie.

We hoeven ons onze passie alleen maar te herinneren... Want diep binnenin ons Zelf kunnen we vinden waar wij blij van worden, waar wij juist energie van krijgen en helder van worden.

Jullie weten al lang dat deze passie niet te vinden is in het huidige schoolsysteem, waar het normaal is dat de helft van de leerlingen al het eerste jaar stopt. Of dat deze passie te vinden is in het opleggen van regels. Deze passie is ook niet te vinden in het verdienen van veel geld. Jullie weten dit al veel duidelijker dan jullie ouders. En dat is ook de reden dat steeds minder jongeren mee kunnen in "Het Systeem".

De passie is alleen terug te vinden binnen jeZelf. Het ligt daar verborgen als een prachtige schat. Binnenin ieder mens ligt een unieke schat als de mooiste edelsteen in prachtige kleuren met ongelooflijk veel potentie. Het ligt daar tot jij er klaar voor bent om het huidige systeem, gecreëerd door de maatschappij, los te koppelen. Want weet je, er is een groep mensen die heeft bedacht dat, wanneer ze sneller blijven denken dan een ander, ze dan die ander kunnen overheersen. Deze groep mensen heeft ervoor gezorgd dat we langzamer gaan denken door van alles in onze voeding te stoppen en juist die voeding dan te promoten, door fluoride in onze tandpasta te stoppen, door ons hersenspoelende films en computerspelen te geven, door ons steeds snellere mobieltjes te geven. Die ons dingen gaan verbieden zoals drank, roken en drugs, waardoor het juist interessanter wordt om het te nemen en we opnieuw trager gaan denken... We hebben het niet in de gaten maar hierdoor zitten we in een soort gevangenis, waarin het lijkt of we vrij zijn maar ondertussen gaan we steeds trager denken en komen we verder af van wie we werkelijk zijn. En daarmee worden we dus ook weg gehouden bij het leven van onze passie.

Wanneer iedereen vanuit zijn/haar eigen passie zou kunnen leven, dan kwam de wereld in balans, worden de mensen blijer, speelt geld steeds minder een rol en heeft de kleine groep overheersers geen macht meer over ons.

En dit kan NU. De tijd is aan het veranderen. Steeds meer mensen beginnen te ontwaken en herinneren zich hun passie.
En hoe zit het met jou? Herinner jij je jouw passie nog? Of word je nog gemanipuleerd?
We hoeven ons alleen maar te herinneren wie we werkelijk zijn, dan kunnen we onze levens weer in onze eigen hand nemen. Dan kunnen we weer leven vanuit passie.

Er is een kosmische wet en die kosmische wet zegt dat alles wat jij neerzet, gecreeërd wordt. Vaak niet meteen, omdat er nog lessen geleerd mogen worden. Uiteindelijk zal datgene wat jij droomt en in je dromen creeërt zich werkelijk manifesteren.

Als jij blij wordt van deze brief en je jezelf weer herinnert dat je jouw eigen leven vol passie kunt leven, begin dan vandaag nog. Droom groots de mooiste dromen..... deze zullen zich realiseren!

Namasté,
Jozette

Dit artikel is geschreven: 21 september 2016